Hotel Walserberg in Warth:
Zeer goed van eten en drinken; verse ingrediënten.
Zeer goede bediening.
Goed 4 sterren Hotel met goede slaapkamers; er zijn ook Suites en/of Ferienwohnungen.
Panorama Wellness in het hotel.
Goede wijnkaart.
Eigen bakkerij.
Ligt in de buurt van de piste; ski-bus voor de deur en terugskiënd naar het hotel.
Zeer sneeuwzeker.
Door de nieuwe skilift ( http://www.auenfeldjet.at/ ) is tussen Warth-Schröcken en Lech-Zürs
het grootste ski-gebied van Vorarlberg ontstaan.
Goede prijs/kwaliteitverhouding.
De kant van Warth is in verhouding tot Lech veel goedkoper en men heeft hetzelfde
skigebied.
Eigen garage.
Geen wens is hun teveel!

HOTEL WALSERBERG**** o Familie Irene & Thomas Walch
6767 Warth, Austria o Tel.: +43 5583 / 3502 o Fax: +43 5583 / 3502 22
hotel@walserberg.at o www.walserberg.at

Warth-Schrocken en Lech-Zuers wintersport, skiën en winterwandelenWarth-Schröcken en Ski Arlberg. Ze liggen zo dicht bij elkaar, dat ze elkaar bij wijze van spreken kunnen ruiken, maar door de sneeuw toch ook weer zo ver van elkaar verwijderd. Er werd al jaren over gespeculeerd, over een mogelijke verbinding tussen deze 2 Oostenrijkse gebieden. Grondbezitters hielden het keer op keer tegen. Per toerski is het een tochtje van niets, maar de verbindingsweg is 's winters gesloten en een lift was er niet. Eind 2012 werd het dan officieel bevestigd dat er een gondelbaan zou komen. De langverwachte verbinding werd een feit.De gebieden zullen verbonden worden met de nieuwe gondel genaamd: 'Auenfeldjet'. De gondels zullen eind oktober geleverd worden, en de eerste rit zal 6 december 2013 plaatsvinden. (http://www.auenfeldjet.at/ ).De nieuwe Auenfeldjet heeft ca. 12 miljoen euro gekost. Het is een 10-persoons gondel die wintersporters over het gelijknamige hoog plateau naar de andere kant zal vervoeren. Er zullen vooralsnog geen nieuwe pistes bijkomen, daarvoor is het vrij vlakke Auenfeld niet geschikt. Na deze verbinding zal het gebied Ski Arlberg 94 liften en 340 pistekilometers hebben. Warth ligt zeer dicht bij deze gondel en vanaf Warth heeft men een gigantisch sneeuwzeker ski-gebied; het grootste skigebied in Vorarlberg."Ein Traum wird wahr!


Vanuit Warth-Schröcken hebben de skiërs vele mogelijkheden in een schitterend gebied! De skiërs kunnen aan de andere kant vele touren maken oa. de Weisse Ring, bijna 22 km skiën. (http://www.derweissering.at/HD/index.php ). Ook is het gebied Warth-Schröcken zeer de moeite waard. Tot slot is het mogelijk met de skibus naar Schoppernau te gaan met de Diedamskopf.

http://www.accuweather.com/nl/at/schrocken/31731/weather-forecast/31731

Warth-Schröcken en Lech-Zuers is het meest sneeuwzekere gebied van Oostenrijk!Voor de winterwandelaar, de sneeuwschoenwandelaar en de langlaufer is dit ook en prachtig gebied. Helaas kunnen zij dit jaar nog niet met de nieuwe kabelbaan naar Oberlech en Lech maar in het gebied Warth -Schröcken zijn er voldoende mogelijkheden; ook eventueel bij Schoppernau.

In het hele ski-gebied zijn de skipistes veelal rood en blauw; het gebied is goed voor kinderen en er wordt ook veel off-piste geschied; het lawinegevaar wordt goed aangegeven, ook op de plaatselijke TV-zender!