"Op 'n olde fiets mo'j 't lere!"De fietsroutes in Twente en Duitse grensstreken zijn gemaakt in een wat groter gebied dan Twente, nl van Vriezenveen tot Haaksbergerveen en van Diepenheim tot Bad Bentheim.
De fietsroutes zijn alle van een bijzondere opzet, zij gaan door de mooiste gebieden, over de mooiste fietspaden en regelmatig komen we langs een bezienswaardigheid zoals een echte Twentse pleisterplaats, een mooie watermolen, een havezathe, een mooi oud restaurant, etc.
De fietstochten gaan door het fraaie Twentse coulissenlandschap en door het Duitse heuvelgebied; over essen, heidevelden, weilanden en
door bossen etc.

""'t Leaven is as 'n keenderhemd, meestieds te kort!""Er zijn twee soorten afstanden: de korte fietsroute (ong. 30 km) en de lange fietsroute (ong. 50 km).
De fietstochten zijn veelal Euregionaal en de tochten kunnen zowel in Twente als in de Duitse grensgebieden worden gestart bij de deelnemers.


www.fietsroutestwente.nl


""Oald wörden is de enige maneer um laank te leaven""

Op overige fietsroutes staat informatie over een aantal specifieke fietstochten, zowel in Twente als in Duitsland.
Deze hebben soms een Euregionaal karakter, soms gaat het om een bepaald thema zoals de Dinkel of de soap van "Jonge Leu en Oale Groond".

Op Fietsarrangementen staan prachtige fietsroutes, soms meerdaags, soms Euregionaal!

Op Fietsvierdaagsen staan enkele data van fietsvierdaagsen in Twente.

Alle fietsroutes zijn vanaf 15 april 2009 verkrijgbaar bij de startpunten!

""Dom wean heendert nich 't wördt pas slim a-j 't zölf nich in de gaten hebt""