"Wat leu bint zo drok met over zichzelf te proaten, da’j der nich an toekomt om over oezelf te proaten!”Oet in Twente Er Op Uit!

Na de succesvolle gidsen ‘Oet in Twente, 10 fietsroutes’ en ‘Oet in Twente, 15 wandelroutes’, kunt u binnenkort opnieuw van Twente genieten door eropuit te trekken met het nieuwe boek ‘Oet in Twente, eropuit!’. In dit boek vindt u 4 wandel-, 5 fiets- en 4 autoroutes. De routes gaan door het fraaie Twentse coulisselandschap en door het Duitse heuvelgebied; over essen, heidevelden, weilanden en door bossen, langs watermolens, tuinen en galerieën.

De routes variëren in lengte en combinaties zijn mogelijk. Zo biedt de autoroute van 74 kilometer langs watermolens, ook de mogelijkheid tot het maken van korte wandelingetjes over de hei en nabijgelegen natuurgebieden zowel in Twente als in Duitsland..

Er is zelfs een speciale autoroute die gaat langs vele Mariakapellen en Landkruizen in Twente.

Ook zijn er weer nieuwe fietsroutes en wandelroutes gemaakt, o.a naar Bad Bentheim in Duitsland, naar het Haaksbergerveen en naar de Engbertsdijkvenen.

Martin Beumer selecteerde daarnaast een aantal toeristische pleisterplaatsen die van een dagje uit in Twente een ware belevenis maken: de vele tuinen in Twente, watermolens met eetgelegenheden (in Twente en Duitsland) en speciale toeristische trekpleisters, etc. Door de prachtige foto’s en Twentse spreuken, die ook deze gids completeren, kunt u voor- en achteraf genieten van het Twentse land.

Ook zijn een aantal gedichten van Twentse dichters aangehaald zoals van Finkers, Hamhuis en Wilmink!

Martin Beumer kent Twente en omgeving zeer goed en is de initiator van de website www.oetintwente.nl . Het gaat de auteur niet alleen om het maken van de routes, hij wil vooral de mooie pleisterplaatsen en bezienswaardigheden in Twente en omgeving laten zien.

Aantal pagina’s 120, A5 ingenaaid, prijs 12,95.
Oet in Twente, eropuit! is verkrijgbaar vanaf 5 november in de boekhandel en nu al te bestellen via www.bduboeken.nl.

Het eerste ex. is Galerie Groeneveld in Almelo overhandigd aan de Heer E.J. van Marle loco-burgemeester van Almelo

Ook kunt u het boekje als volgt bestellen:
Bij betaling van 12,95 plus 2,55 verzendkosten is totaal 15,50 op giro 388 4398 t.n.v.
M. Beumer e/o De Delle 28 Almelo met duidelijke vermelding van uw naam en adres volgt
automatisch toezending van het mooie boekje."Loat oe gen oaren anneaien a-j der zölf nog twee hebt!”